top of page

Noodoplossing Hearts Vision in UgandaDe kinderen moesten met spoed vertrekken van het risicogebied van de grote stad naar het stukje land waar Hearts Vision (als bron van inkomsten voor de school) een kippenschuur had. De door Stichting COR gedoneerde watertank en caretakers huisje zijn nu enorm belangrijk om de kinderen op te vangen.


Lees hier het verslag van Hearts Vision:


Voordat COVID begon heeft Stichting COR ons geholpen met het bouwen van een caretaker (huisbewaarder) huisje naast de dierenschuur die we hadden laten bouwen om daar te beginnen met het houden van kippen. Ook werd een watertank gedoneerd voor het opvangen van regenwater zodat we makkelijker de dieren drinken konden geven.


We begonnen met een klein aantal kippen in de kippenschuur. Helaas werden de kippen ziek en overleden ze één voor één. We besloten om de dierenschuur een tijdje leeg te laten voordat we andere dieren zouden gaan houden in de schuur. De dierenschuur stond een paar weken leeg. Het caretaker huisje bleef gebruikt worden. En dit heeft ons destijds geholpen om het stuk land beter in de gaten te kunnen houden.


In maart brak COVID uit. We zagen alle beelden in het nieuws over de hele wereld. En wisten niet hoe het hier in Oeganda zou uitpakken. Aangezien de organisatie nog steeds afhankelijk is van sponsoren wilden we ervoor zorgen dat we de maandelijkse kosten zo laag mogelijk konden houden. De optie die we hadden: met spoed de kinderen naar het dorp buiten Kampala verhuizen, net de avond voor de lockdown (waar openbaar en privé transport zou niet meer toegestaan worden) uit het risicogebied van de grote stad.


De situatie op het land in het dorp veranderde. De lege dierenschuur werd tijdelijk omgebouwd tot slaapzaal voor de jongens. Het caretakers huisje werd ingericht als slaapkamer voor de meiden. Omdat onze collega oppas niet mee kon verhuizen naar het dorp besloten wij dat de country director fieldwork (mijn man) op het land zou verblijven. Hij zette zijn tentje op naast het caretakers huisje, op de veranda. Daar sliep hij voor ongeveer 2 maanden.De watertank heeft in die tijd ook bewezen zeer nuttig te zijn. Aangezien de waterbronnen dichtbij waren opgedroogd en het moeilijk was om water te krijgen. Na een paar maanden in het dorp besloten we om de veranda van het caretakers huisje dicht te bouwen en daarmee een extra kamer te creëren waar nu nog steeds de country director verblijft.Sinds vorig jaar hebben wij een klaslokaal kunnen bouwen (links) de dierenschuur is omgebouwd naar klaslokaal nummer 2 (rechts). Momenteel is dit gebouw in gebruik als tijdelijke opvang voor kinderen. Midden is het caretakers huis, gesponsord door Stichting COR. Een kamer is momenteel in gebruik als tijdelijke slaapruimte van meiden. De andere kamer (veranda omgebouwd naar kamer) is nu tijdelijk kamer voor de country director, die zorgt voor de kinderen.


We zijn ontzettend blij met de donaties van Stichting COR. Het is anders gelopen dan verwacht. We hebben uitdagingen gehad met het eerste kleine aantal kippen, maar we zijn dankbaar voor de mogelijkheden die het uiteindelijk gebracht heeft. Een veilig (tijdelijk) onderkomen voor de kinderen totdat de scholen weer openen en zij weer naar school kunnen gaan.


Bedankt namens het bestuur in Oeganda en Nederland, en vooral namens de kinderen en families in Oeganda.Comentários


MEER NIEUWS
bottom of page