top of page

Nieuw project: Home of Hope in Sri Lanka

Home of Hope is een kindertehuis in het midden van Sri Lanka, dicht bij de stad Kandy. Het begon in 2001 als een klein tehuis voor vijf kinderen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heus kinderdorp van 12,5 hectare waar meer dan honderd kinderen van Tamil en Singalese afkomst een veilig thuis vinden. In het begin ging het vooral om de opvang van jonge kindsoldaten uit de noordelijke en oostelijke oorlogsgebieden. Nu de oorlog voorbij is, zijn het kinderen die worden aangetroffen in de prostitutie, in gevangenissen, of in andere situaties van verwaarlozing.
‘In 2001 kwamen de eerste kinderen, toen nog geen 11 jaar oud, naar Home of Hope om een bestaan als kindsoldaat te ontvluchten, of omdat niemand naar hen omkeek. Zij zijn opgegroeid tot zelfstandige, goed opgeleide volwassenen. Geen kindsoldaat meer, maar accountant, bankmedewerker, verkoper of vrachtwagenchauffeur. Trotse mannen en vrouwen die een rolmodel zijn voor de jonge kinderen die nu bij Home of Hope wonen.

Bij de start van het dorp in 2001 leefden vijf kinderen in een omgebouwde kippenren. Wie Home of Hope nu bezoekt, treft een heus kinderdorp aan met acht huizen en ca. 100 bewonertjes. Home of Hope beschikt inmiddels over een auditorium, een groot sportveld, eigen landbouwgrond met kassen, een computercentrum, een online studiecentrum, een bibliotheek, een revalidatiezwembad, een speciale school voor kinderen met een beperking en een therapiecentrum.


Het dorp bestaat uit diverse woningen (dorms) waar kleine groepen kinderen wonen onder begeleiding van een huismoeder. In de dorms wordt een huiselijke gezinssfeer gecreëerd. De kinderen van Home of Hope hebben vaak verschrikkelijke dingen meegemaakt. Als ze bij Home of Hope komen, zijn ze bang en intens verdrietig. Wij geven ze de mogelijkheid om weer kind te zijn. Vrolijk en open.Kinderen een liefdevol thuis geven, zodat ze later op eigen benen kunnen staan. Dat is de doelstelling van Home of Hope. Sinds 2001 hebben meer dan 380 kinderen er een veilig en warm thuis gevonden. Met begripvolle begeleiding en goede scholing. Ons motto luidt dan ook:

Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar wel de wereld van een kind!’

www.homeofhope.nl

Komentar


MEER NIEUWS
bottom of page